BrokerTarieven

Als onafhankelijke partij bieden we u de mogelijkheid kennis op te doen over beleggingsgerelateerde onderwerpen. Op deze pagina vindt u alle kennisartikelen over het beleggen in ETF’s.

Via onderstaande artikelen bieden we u de mogelijkheid om kennis op te doen over het beleggen in ETF’s.

Lees bij ons ook artikelen over:

Hier leest u alle informatie over ETF's (trackers)

bij BrokerTarieven.nl

Door de lage rentestand en de hoge inflaties, beginnen steeds meer mensen met beleggen. Er zijn veel verschillende beleggingsproducten waarin tegenwoordig belegd kan worden. Ook zijn er verschillende manieren waarop u in deze producten kunt beleggen. Een van deze producten zijn ETF’s, ook wel Trackers genoemd. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk om u zo goed mogelijk te informeren.

 

Binnen deze kennisbank categorie draait alles om ETF’s (Trackers). Het is een afkorting van Exchange-Traded Fund. Een ETF kan gezien worden als een fonds die een bepaalde index volgt, vandaar ook de naam Tracker. Een voorbeeld is de AEX ETF, die de index van alle AEX bedrijven samen volgt. Mocht de AEX met 6% stijgen, dan zou de ETF hetzelfde moeten doen. De kosten van een ETF liggen vaak een stuk lager dan bij een beleggingsfonds, omdat de ETF geautomatiseerd kan worden beheerd door de beheerder.

 

De informatie die verschaft wordt via deze kennisbank is enkel en alleen bedoeld om de beginnende belegger te informeren en is dus geen financieel advies. Voordat u belegt in ETF’s en Trackers, is het belangrijk dat u zich goed informeert rondom dit onderwerp. Beleggen neemt risico’s met zich mee. Door u goed te informeren, beperkt u de risico’s.

Ben jij klaar om de beleggingswereld in te stappen of
op zoek naar een additionele of vervangende broker?