BrokerTarieven

Als onafhankelijke partij bieden we u de mogelijkheid kennis op te doen over beleggingsgerelateerde onderwerpen. Op deze pagina vindt u alle kennisartikelen over het beleggen in obligaties.

Via onderstaande artikelen bieden we u de mogelijkheid om kennis op te doen over het beleggen in obligaties.

Filters

Lees bij ons ook artikelen over:

Hier leest u alle informatie over obligaties

bij BrokerTarieven.nl

Door de huidige economische situatie beginnen steeds meer mensen met beleggen. Redenen om te beleggen zijn de lage rentestand, de hoge inflatie of omdat beleggen rendement kan opleveren. Er zijn tegenwoordig tal van manieren om te beleggen en ook veel verschillende producten waarin belegd kan worden. Een van deze beleggingsproducten zijn obligaties. Voordat u gaat beleggen, wilt u natuurlijk zo goed mogelijk geïnformeerd zijn. Hierdoor beperkt u ook de risico’s die beleggen met zich meebrengt.

 

Dit onderdeel van de kennisbank staat in het teken van obligaties. Een obligatie is een schuldbewijs van een lening bij een overheid of bedrijf. U leent geld uit aan de overheid of aan een bedrijf en in ruil daarvoor krijgt u rente.

 

De looptijden voor deze leningen variëren van 5 tot 30 jaar. Aan het einde van de looptijd krijgt u het uitgeleende bedrag weer terug. Over het algemeen worden obligaties minder risicovolle beleggingsproducten genoemd. Het kan namelijk dat een bedrijf of overheid problemen heeft, waardoor de obligatie waarde verliest of zelfs helemaal in rook opgaat. Hierdoor is het belangrijk u zo goed mogelijk te informeren.

 

De informatie die verschaft wordt in deze kennisbank is bedoeld om u zo goed mogelijk van informatie te voorzien en is dus geen financieel advies. Het loont zich om u goed te informeren, want beleggen neemt risico’s met zich mee. Door u te informeren, beperkt u de mogelijke risico’s.

Ben jij klaar om de beleggingswereld in te stappen of
op zoek naar een additionele of vervangende broker?