BrokerTarieven

Over BrokerTarieven.nl

Wat doen wij?

U hebt het heft om uw vermogen op te bouwen in eigen handen genomen, of u bent dit van plan? U bent het beu dat spaargeld niets opbrengt? Om te beleggen hebt u een broker nodig, echter het selecteren van de juiste partij die bij uw wensen past is vaak tijdrovend en complex. BrokerTarieven brengt daar al meer dan 10 jaar verandering in.

Waar het bij BrokerTarieven allemaal om draait

Belegt u zelf of wilt u hiermee starten en vraagt u uzelf weleens af:

  • Betaal ik niet te veel voor mijn transacties?
  • Zijn er verborgen kosten bij mijn broker en welke zijn dit?
  • Is mijn broker betrouwbaar en is mijn geld hier veilig?
  • Wat is het verschil tussen al deze brokers?
  • Welke broker is de beste voor mij?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met BrokerTarieven.nl richten we sinds 2010 al op een transparantere beleggingsmarkt, met name ingezoomd op de tarieven.

Wat maakt BrokerTarieven anders?

BrokerTarieven richt zich op één heel bepaald doelpubliek, namelijk de doe-het-zelf belegger, welke wij willen begeleiden naar de beste broker voor hem of haar op gebied van prijs-kwaliteitsverhouding. Waar nodig, zorgen wij ook voor het bijbrengen van de nodige kennis om een doordachte beslissing te kunnen maken.

We vergelijken enkel de online brokers en grootbanken bij welke u zelf uw transacties kan afwikkelen, in het vakjargon “execution only”.

Wij geven geen voorkeursbehandeling aan brokers of proberen u niet te verleiden tot andere zaken zoals vermogensbeheer wat onze vergelijkingsfunctie veel makkelijker en overzichtelijker maakt. U krijgt enkel de informatie die u nodig heeft. Deze focus op slechts één segment laat ons ook toe veel dieper in te gaan op deze materie om u nog beter te kunnen informeren.

BrokerTarieven in handen van een ervaren belegger

Zoals boven reeds werd aangegeven zijn er een hele hoop “vergelijkingssites” opgezet uit winstbejag door iemand die wat kent van internetmarketing, maar niets van beleggen, wat uit de teksten op de websites snel duidelijk wordt. Ik ben Sam Hollanders en reeds actief op de beurs sinds 1999 toen de eerste online brokers starten.

Sinds 2010 ben ik fulltime belegger, en vanaf 2011 ook uitgever van een aandelen nieuwsbrief. Vanaf 2017 kwam daar nog een cursus over beleggen bij.

Naast mijn eigen beleggingservaring wordt ik sinds begin 2021 ondersteund door het jonge dynamische team van Broker Data, het bedrijf achter onder andere CompareAllBrokers.com. Via deze website in combinatie met BrokerTarieven kunnen we samen een breder publiek bereiken met beide kwalitatieve informatiebronnen en vergelijkingsfuncties.

De geschiedenis van BrokerTarieven

2010

Jorrit Baerends richt in 2010 BrokerTarieven op. Ondanks de komst van de online brokers bleven veel mensen toch bij hun oude vertrouwde bank beleggen. De kosten waren echter zo veel hoger, dat Jorrit vond dat hij daar iets aan moest doen.

2014

In november 2013 stond BrokerTarieven over te nemen. Jorrit Baerends kreeg het te druk, met zijn nieuwe bedrijf AdCrowd, om BrokerTarieven nog degelijk te onderhouden. Na slechts enkele ontmoetingen werd de afspraak gemaakt, vanaf februari 2014 nam ik BrokerTarieven over. Ik kende BrokerTarieven als gebruiker en vooral de onafhankelijke, eerlijke en grondige vergelijkingsmethode sprak hem aan. Bovendien mocht zo'n waardevolle tool niet verloren gaan en moest deze onafhankelijk blijven!

2021

BrokerTarieven is onderdeel geworden van Broker Data B.V. Met deze overname slaan de twee vergelijkswebsites van brokers: CompareAllBrokers.com en BrokerTarieven.nl de handen ineen.

2022

BrokerTarieven is vernieuwd! Sinds 2022 is BrokerTarieven terug met een gebruiksvriendelijker en frisser design. Deze vernieuwing biedt u ook een uitgebreider aanbod aan tools en content. Het doel van deze vernieuwing en uitbreiding is om u optimaal te ondersteunen bij het succesvol beleggen. Daarnaast willen wij de drempel om te beginnen met beleggen, verlagen.

Zij gingen u voor

Lees over hun ervaringen met ons

Ben jij klaar om de beleggingswereld in te stappen of
op zoek naar een additionele of vervangende broker?