BrokerTarieven

Alex werd in 1999 opgericht en was hiermee de eerste online broker. Zij gingen de strijd aan met de traditionele banken. In 2007 werd Alex overgenomen door concurrent BinckBank.

In 2017 werd Alex volledig geïntegreerd in BinckBank en verdween ook de merknaam.

Alex is opgericht door twee mannen, Rene Frijters en Peter Verhaar in samenwerking met Bank Labouchere. Deze bank maakte het voor het eerst mogelijk om zelfstandig online te beleggen voor particulieren. Dit zorgde voor een revolutie binnen de wereld van banken, omdat tegen lage tarieven de professionele tools werden aangeboden aan particulieren. Dit zorgde ervoor dat grote banken zoals ING en ABN Amro werden gedwongen om het beleggen ook mogelijk te maken via het internet en om hun tarieven te verlagen. Dit was echter al te laat, omdat veel mensen al waren overgestapt naar Alex of Binck Bank.

Uiteindelijk is Alex in 2003 overgenomen door de Rabobank en is in 2007 doorverkocht aan Binck Bank. Hiervoor betaalde Binck Bank destijds €390 miljoen in contanten. Hiervoor heeft het bedrijf extra aandelen uitgegeven. Binck Bank en Alex hadden samen ruim 200.000 klanten met een belegd vermogen van €8,5 miljard, wat ervoor zorgde dat het bedrijf in de top 5 in Europa kwam te staan.

Ben jij klaar om de beleggingswereld in te stappen of
op zoek naar een additionele of vervangende broker