BrokerTarieven

Binck

Binck of ook bekend onder de volledige benaming BinckBank werd opgericht in 2000 en was één van de eerste online brokers. Binckbank was de eerste onafhankelijke broker en ging fel de strijd aan met de banken met haar lage tarieven.

Na Nederland breidde Binck uit naar België, Frankrijk en Italië. Met meer dan 210.000 beleggers in Nederland is Binck één van de grootste spelers.

Binck staat onder toezicht van de AFM en DNB en heeft naast zijn licentie voor het aanbieden van broker diensten ook een banklicentie en een licentie voor vermogensbeheer.

In de begindagen won Binck vele brokerprijzen, waaronder enkele gouden stieren, maar ook de laatste jaren ondanks de opkomst van vele nieuwe brokers konden ze nog verschillende prijzen in de wacht slepen zoals het IEX onderzoek in 2017,2016, 2014, 2012,..

Door WUA werd Binckbank gekozen als beste optie voor de beginnende belegger in 2016.

Accounts bij Binckbank

Binckbank biedt verschillende types accounts aan, aan haar particuliere klanten. Naast de pakketten van Zelf Beleggen, waar we ons bij BrokerTarieven op concentreren, is er ook Laten Beleggen en Fonds Beleggen.

Ook Binck Fundcoach werd in onze vergelijker mee opgenomen omdat deze goed te combineren is met één van de pakketten van Zelf Beleggen.

Binck biedt de pakketten Green, Blue en Black

Kort samengevat kunnen we stellen dat Green voor de minst intensieve gebruiker is die niet veel transacties doet.

Met Blue krijg je naast de diensten van Green ook toegang tot handelsideeën en Beursvloer Live waar u met professionele handelaars kan chatten.

Bij het Black pakket komen daar nog exclusieve evenementen en masterclasses bij.

Uiteraard zijn er ook prijsverschillen in de transactiekosten en service fees tussen deze pakketten, welke u makkelijk kan vergelijken via onze online calculator.

Bij alle pakketten kan u gratis handelen in de Binck Turbo’s en zijn de kosten voor Fondsen en ETF’s gelijk.
Handig is ook dat u elke maand van het ene pakket naar het andere kan overschakelen. Wel handig als je op reis gaat en de helft van de maand niet trade.

Openen Account

Het openen van een account is met de jaren ook bij Binck flink vereenvoudigd en betreft nu een 6 staps proces waarbij u uw paspoort of identiteitskaart nodig heeft en uw mobiele telefoon.

Binck vraagt geen minimum storting.

Aanbod van Binck

Bij Binck kan u handelen in aandelen, turbo’s, opties, ETF’s, fondsen, futures en obligaties.

Met een aanbod van 33 beurzen is het aanbod minder uitgebreid dan bij enkele andere brokers, maar de beurzen waar in Nederland het meest wordt op gehandeld zijn beschikbaar, namelijk Nederland, Duitsland, België, Frankrijk. U.K., USA, Canada, Italië, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Ierland, Luxemburg en Finland

Kosten bij Binck

Hoewel Binck op de markt is gekomen als prijsbreker, is met de komst van nieuwe online brokers dit niet meer het geval. Bij Binck staat nu prijs/kwaliteit verhouding centraal.

Verder heeft Binck ook een zeer makkelijke tariefstructuur. U betaalt namelijk dezelfde tarieven voor alle aandelen op alle beurzen, voor opties,… Het maakt niet uit op welke markt u handelt.

Verder zit in de servicefee ook alles inbegrepen en zijn er geen extra kosten voor het innen van dividenden, blokkeren van aandelen voor jaarvergaderingen,…

Enkele voorbeelden van orders

Binck Green
Binck Blue
Binck Bank
Aandeel Nederland à €1.000
€8
€7
€6
€Aandeel Duitsland à €1.000
€8
€7
€6
Aandeel V.S. à $1.000 ($10 per aandeel)
€8
€7
€6
Opties
€2,75
€1,75*
€1,75*
Serivcefee per maand (tot €400.000)
€3 + 0,01%
€7,5 + 0,015%
Geen bij 75 transacties per maand, anders €25 + 0,015%

* staffelkorting na 50 contracten.

De tarieven van Binck vergelijken met andere brokers kan makkelijk via onze onze vergelijkingstool.

Beschikbare Tools bij Binck

Handelen bij Binck kan u op drie verschillende manieren, via de webtrader in uw browser, met de mobiele app (beschikbaar voor iOS en Android) of voor de traders is er ook het professionele platform Binck ProTrader.

Het platform van Binck werd meermaals bekroond als meest gebruiksvriendelijke handelsplatform.

In het platform zijn tools aanwezig om aandelen te zoeken op basis van fundamentele gegevens, kan u technische analyse uitvoeren en is er aandelenresearch beschikbaar.

Ook aan opleidingen voor beleggers is er bij Binck geen gebrek. Naast het ABC van veelgebruikte termen zijn er ook webinars en opleidingen te volgen. Voor Blue en Black gebruikers is er ook de Beursvloer waar u kan chatten met professionele traders. In deze twee pakketten zijn ook gratis realtime koersen beschikbaar.

Is Binck betrouwbaar?

Conform de Nederlandse wet wordt het vermogen van de klant en van Binck gescheiden en staan de aandelen en andere effecten op een gesegregeerde rekening.

Dankzij de banklicentie heeft u op uw cash geld bij Binckbank ook de dekking van het Deposito garantiestelsel tot €100.000.

Binck is ook beursgenoteerd onder de benaming Binckbank N.V. op Euronext Amsterdam en wordt door analisten opgevolgd, indien er problemen zouden rijzen, komt u ze waarschijnlijk eerst via die weg te weten.

Voor welke beleggers is Binck geschikt

Binck is met haar zeer gebruiksvriendelijke handelsplatform zeer geschikt voor de beginnende beleggers, maar met haar goede prijs/kwaliteit verhouding kan ze ook vele meer ervaren beleggers en traders overtuigen.

Voordelen:

  • gebruiksvriendelijk handelsplatform
  • uitgebreide selectie aan tools
  • uitgebreide rapportage
  • eer transparante kosten
  • educatie

Nadelen:

  • hoge minimumkosten voor kleine transacties
  • servicefee
  • geen toegang tot beurzen in Azië

Ben jij klaar om de beleggingswereld in te stappen of
op zoek naar een additionele of vervangende broker