BrokerTarieven

Wat is Brokertarieven?

Of u nu een doorwinterde belegger bent, of een beginnende belegger, de tarieven van brokers zijn voor de meeste beleggers complex en ondoorzichtig.

BrokerTarieven doet wat zijn naam zegt, we vergelijken de tarieven van brokers. Maar wat houdt dat in, en wat mag u van ons verwachten?

  • Voordelen van BrokerTarieven
  • Welke brokers worden vergeleken?
  • Vergelijkt BrokerTarieven ook vermogensbeheer?
  • Waarom zijn sommige aanbieders niet opgenomen? Is de vergelijking dan wel volledig?
  • Welke kosten worden opgenomen in de vergelijking?
  • Verdient BrokerTarieven aan deze website? En hoe werkt dit dan?
  • Nog vragen? Of hebt u hulp nodig?

Voordelen van BrokerTarieven

BrokerTarieven is de grootste onafhankelijke vergelijkingssite van brokers voor de doe-het-zelf belegger.

De website wordt beheerd door iemand die zelf zijn inkomen haalt uit beleggen. Met andere woorden, ik ken brokers, ik gebruik ze alle dagen.

U krijgt dan ook uw informatie uit een betrouwbare en onafhankelijke bron.

Met onze rekenmodule hebben wij het niet enkel makkelijk gemaakt voor u om transactiekosten, abonnementsgelden,… te vergelijken, maar ook andere kosten maken wij transparant.

Welke brokers worden vergeleken

BrokerTarieven vergelijkt online brokers en banken die online beleggen aanbieden.

Daarbij maken wij een duidelijk onderscheidt, wij vergelijken enkel de diensten die worden aangeboden wat men “execution only” noemt, ofwel zelfstandig beleggen.

Dit is voor beleggers die zelf hun portefeuille samenstellen en deze beheren onder eigen verantwoordelijkheid. U kiest zelf in welke product u belegt en u voert zelf de aankoop – en verkoopopdrachten in. U handelt zonder tussenkomt van een adviseur.

We vergelijken onder andere DEGIRO, Binck, Lynx, TradersOnly, ABN Amro, ING,… Voor een volledig overzicht van alle brokers klik hier

Alle vergelijkingen zijn ook strikt neutraal. U krijgt van ons de lijst op basis van de tarieven, wij maken geen onderscheidt of een top 3. Wil u meer weten over de brokers, hoe veilig u geld is,… dan kan u daarvoor terecht op de individuele pagina’s van de brokers zelf.

Vergelijkt BrokerTarieven ook vermogensbeheer?

BrokerTarieven vergelijkt geen vermogensbeheer of andere adviesdiensten. BrokerTarieven specialiseert zich in slechts één onderdeel, het vergelijken van brokers voor de doe-het-zelf belegger. De eigenaar, Sam Hollanders, verdient zelf zijn boterham met beleggen. Het is dan ook een kwestie van schoenmaker blijf bij je leest.

Waarom zijn sommige aanbieders niet opgenomen?

Op BrokerTarieven zijn enkel brokers opgenomen die hun diensten aanbieden in Nederland en onder het toezicht staan van de Nederlandse AFM of een equivalent in een ander land, maar met dezelfde strikte normen.

Daarnaast moet de broker ook minimaal aandelen aanbieden.

CFD Brokers, Forex, social trading platformen zijn niet opgenomen in onze vergelijkingstool vanwege de zeer hoge risicograad van de onderliggende producten. Bovendien lopen deze vaak niet via een gereglementeerde beurs.

Kent u toch een broker waarvan u denkt dat deze een plaats verdient op BrokerTarieven en er nog niet in staat? Dan kan u ons deze steeds mailen via feedback@brokertarieven.nl

Welke kosten worden opgenomen in de vergelijking?

Om te kunnen handelen in aandelen, opties, turbo’s, fondsen, ETF’s,… brengen brokers en banken kosten in rekening. Bij BrokerTarieven kan u zeer eenvoudig de tarieven van de verschillende brokers met elkaar vergelijken. U voert uw handelsgedrag in, waarna ons systeem berekent wat de kosten zouden zijn bij de verschillende brokers. Ervaring leert dat deze verschillen groot kunnen zijn.

De tariefstructuren van brokers zijn vaak complex en ondoorzichtig, waardoor het voor de belegger haast onmogelijk is om goed te gaan vergelijken. In de tariefstructuren wordt vaak gebruik gemaakt van een minimum en maximum, verschillende valuta, retourprovisies en staffelkortingen. Veel brokers brengen niet alleen transactiekosten in rekening bij de belegger, maar ook andere kosten, zoals een bewaarloon en een regeltarief. Dit maakt het voor de belegger allemaal steeds onoverzichtelijker. De belegger kan op BrokerTarieven.nl daarom eenvoudig zijn gegevens over zijn handelsgedrag invoeren, waarna de jaarlijkse kosten per broker worden uitgerekend. De vergelijking vindt dan ook plaats op basis van prijs, aangevuld met een beoordeling van klanten van deze broker.

Alle kosten die verbonden zijn aan andere diensten die niet vooraf te bepalen zijn en niet afhankelijk zijn van uw handelsgedrag, zoals bijvoorbeeld inningskosten voor dividenden, valutatarieven,… zijn niet opgenomen in de vergelijker. Op de individuele pagina’s van de brokers kan u daar wel meer details over vinden.

Verdient BrokerTarieven aan deze website?

BrokerTarieven.nl biedt beleggers de mogelijkheid om de verschillende brokers te vergelijken. Met verschillende brokers hebben we een samenwerking waardoor er bij hen informatie aangevraagd kan worden. Het is niet mogelijk om via onze site direct een rekening te openen.

BrokerTarieven.nl is geheel onafhankelijk en ontvangt pas een vergoeding van een broker wanneer een bezoeker hier informatie aanvraagt.

In onze vergelijker worden ook de brokers meegenomen waarmee wij geen samenwerking hebben, van deze brokers kan u niet direct informatie aangevragen en ontvangen wij ook geen vergoeding.

Met elke partij hebben wij dezelfde prijsafspraak, u bent dus altijd verzekerd van een onafhankelijke beoordeling.

Vragen of hulp nodig bij uw keuze?

Heeft u nog vragen? Of zijn er zaken die u niet terugvindt op de website? Dan kan u steeds contact met ons opnemen via het contactformulier of via Twitter of Facebook Zoals eerder vermeld verdien ik Sam Hollanders, mijn inkomen hoofdzakelijk uit beleggen. Het analyseren van bedrijven slokt het merendeel van mijn tijd op. Om die reden verkies ik dan ook om niet telefonisch bereikbaar te zijn om zo mijn dagplanningen te kunnen vrijwaren. Wel beloof ik u een zeer spoedig antwoord op uw vragen via ons contactformulier, mail of sociale media.

Ben jij klaar om de beleggingswereld in te stappen of
op zoek naar een additionele of vervangende broker