BrokerTarieven

Tarieven Amerikaanse aandelen

De tarieven voor het handelen in Amerikaanse aandelen is misschien wel het minst overzichtelijk. Naast de meeste brokers die gewoon een percentage over het orderbedrag aan transactiekosten rekenen, zijn er ook brokers die een tarief per aandeel hanteren. Deze twee verschillende berekeningen kunnen de verschillen tussen de brokers erg groot maken.

De transactiekosten bij LYNX en Today’s Brokers bestaan bij beiden uit een tarief per aandeel. Today’s Brokers rekent 2 dollarcent per gekocht aandeel. LYNX start ook met dat tarief, maar vanaf 2000 aandelen betaal je als belegger nog slechts 1 dollarcent. Mocht je een grote order uitvoeren, dan kan het ook zijn dat je weer goedkoper uit bent bij Today’s Brokers, aangezien zij een maximum kennen van 1% over het orderbedrag. Ook Saxo Bank rekent 2 dollarcent per aandeel, maar het minimum tarief van 15 dollar kan een order toch nog prijzig maken.

Bij ING betaalt een belegger voor aandelen in Amerika net zoveel als voor aandelen genoteerd aan de Euronext. De ING hanteert, net als bijvoorbeeld BinckBank, een vast plus een variabel tarief per order. Door deze structuur kunnen deze brokers goedkoop uit de vergelijking komen bij een order met heel veel goedkope aandelen.

Handelt u in Amerika en wilt u uw goedkoopste broker vinden? Start dan nu de vergelijker.

Beleg met scherpe tarieven bij LYNX
Beleg met scherpe tarieven bij LYNX

LYNX biedt een groot aanbod beleggingsproducten & een uitgebreid platform tegen lage tarieven. Open nu een account bij LYNX en begin met beleggen!

Met beleggen kunt u meer dan uw inleg verliezen
Met beleggen kunt u meer dan uw inleg verliezen
Deel deze blog via:

Andere tips voor u als belegger:

Ben jij klaar om de beleggingswereld in te stappen of
op zoek naar een additionele of vervangende broker