BrokerTarieven

Wat is een limietorder?

Een limietorder vormt een vrij eenvoudig maar ook zeer handig ordertype voor het managen van de prijzen die u minimaal/maximaal wil bij (ver)koop. 

Bij aankoop kiest u een prijs waaraan u maximaal wil kopen. Van zodra verkopers hun aandelen aan deze prijs aanbieden wordt er gehandeld. Omgekeerd bepaalt u bij verkoop een minimale vraagprijs voor uw stukken. Van zodra een koper dit (of meer) wil bieden kan de transactie plaatsvinden. Die (maximale en minimale) prijzen zijn de limieten. 

Maak gebruik van het ruime aanbod ordertypes bij eToro
Maak gebruik van het ruime aanbod ordertypes bij eToro

Beleg met market- en limit orders of maak gebruik van een van de geavanceerde ordertypes van eToro. Open een account bij eToro en start vandaag nog!

77% van de particuliere CFD accounts verliest geld
77% van de particuliere CFD accounts verliest geld

Voordelen:

  • U komt niet voor verrassingen te staan. U zal niet méér betalen dan u wil voor aankoop en niet minder krijgen dan gewenst voor verkoop.
  • Eventueel kan u technische niveaus in de koersgrafiek gaan bepalen en uw limietorders daarop afstemmen. Indien u denkt een steun te zien voor een aandeel op 14 euro, kan u een kooporder zetten op dat peil of net erboven. 

Nadelen:

  • U bent niet zeker van uitvoering, wie weet wordt uw limiet nooit bereikt… Als u de stukken absoluut wil (of zeker van de hand wil doen) moet u niet te hebberig zijn met uw ingestelde limiet. U kan hem wel steeds aanpassen. 
  • Marktorders krijgen voorrang op de limietorder. Wanneer uw gevraagde prijs kan geboden worden maar een marktorder zit nog in het orderboek, zal deze laatste zijn stukken aan de hoogste bieder verkopen.  

Andere tips voor u als belegger:

Ben jij klaar om de beleggingswereld in te stappen of
op zoek naar een additionele of vervangende broker?