BrokerTarieven

DEGIRO nieuwe tarieven: een overzicht

In dit artikel bespreken we de belangrijkste veranderingen in de tarieven van DEGIRO die ingaan op 15 mei 2023. DEGIRO is een populaire online broker met lage kosten, maar vanwege de hoge inflatie en stijging van operationele en wettelijke kosten zijn er enkele aanpassingen in hun tarieven. In deze blog behandelen we de belangrijkste wijzigingen en geven we uitleg over wat dit voor u als belegger betekent.

 
 
Product
Oude Tarief
Nieuwe Tarief
Amerikaanse en Canadese aandelenbeurzen
€0 commissie
€1 commissie + €1 handling
Kernselectie ETF’s
€0 commissie
€0 commissie + €1 handling
Overige ETF’s
€2 commissie
€2 commissie + €1 handling

Achtergrond tariefwijzigingen DEGIRO

DEGIRO staat bekend om hun lage kosten en transparante tarievenstructuur. Ze bieden verschillende soorten beleggingsproducten aan, zoals aandelen, obligaties, ETF’s en opties. De kosten die u betaalt bij DEGIRO zijn afhankelijk van het type product en de beurs waarop u handelt. In het algemeen rekent DEGIRO lage transactiekosten, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor veel beleggers. Door de hoge inflatie en stijging van operationele en wettelijke kosten, zien ze zich genoodzaakt om sommige tarieven aan te passen. Eind 2021 introduceerden ze al een eenvoudiger tarievenoverzicht met een vast tarief per transactie.
DEGIRO heeft aangekondigd dat er enkele wijzigingen in hun tarieven zullen plaatsvinden vanaf 15 mei 2023. Deze wijzigingen zijn voornamelijk gericht op de handelskosten voor Amerikaanse en Canadese aandelenbeurzen en de handlingskosten voor ETF’s. Hieronder bespreken we de belangrijkste veranderingen in meer detail.

Amerikaanse en Canadese aandelenbeurzen

Voorheen rekende DEGIRO geen commissie voor transacties op Amerikaanse en Canadese aandelenbeurzen. Vanaf 15 mei 2023 zal er echter een commissie van €1 per transactie in rekening worden gebracht, naast de bestaande handlingskosten van €1. Andere kosten voor deze beurzen, zoals valuta-omwisselingskosten, blijven ongewijzigd.

Gevolgen voor beleggers

Hoewel de tariefsverhoging relatief klein is, kan dit voor actieve handelaren in Amerikaanse en Canadese aandelen toch een aanzienlijke kostenstijging betekenen. Het is belangrijk om deze wijziging in uw beleggingsstrategie mee te nemen en te overwegen of DEGIRO nog steeds de beste keuze voor u is.

Banner LYNX

Kernselectie ETF’s en overige ETF’s

DEGIRO biedt een zogenaamde Kernselectie van ETF’s aan, waarvoor tot nu toe geen commissie werd gerekend. Deze selectie bestaat uit een breed scala aan ETF’s die u kosteloos kunt verhandelen. Vanaf 15 mei 2023 zullen er echter handlingskosten van €1 per transactie in rekening worden gebracht, naast de ongewijzigde €0 commissie.
Voor overige ETF’s die niet tot de Kernselectie behoren, rekent DEGIRO momenteel €2 commissie per transactie. Ook hier zullen vanaf 15 mei 2023 handlingskosten van €1 per transactie bijkomen.

Het is belangrijk om te weten dat DEGIRO momenteel bezig is met het samenstellen van een nieuwe ETF Kernselectie, omdat door nieuwe regelgeving ETF’s zonder Key Information Document (KID) in de lokale taal niet meer mogen worden aangeboden. Zodra de nieuwe Kernselectie beschikbaar is, zal DEGIRO dit aan haar klanten bekendmaken.

DEGIRO kosten mei 2023

Overige tariefwijzigingen

Naast de bovengenoemde veranderingen in de handelskosten voor Amerikaanse en Canadese aandelen en ETF’s, zijn er ook enkele andere tariefwijzigingen aangekondigd. DEGIRO heeft bijvoorbeeld haar tarieven voor het overboeken van portefeuilles geüpdatet (overboeken naar DEGIRO blijft gratis) en de kosten voor realtime koersen op bepaalde beurzen geharmoniseerd. Voor meer informatie kunt u het vernieuwde tarievenoverzicht raadplegen op de website van DEGIRO.

Wat betekent dit voor u als belegger?

De tariefwijzigingen van DEGIRO kunnen gevolgen hebben voor uw beleggingsstrategie en het rendement op uw beleggingen. Het is belangrijk om de nieuwe kostenstructuur goed te begrijpen en te overwegen of DEGIRO nog steeds de meest geschikte broker voor u is. Ondanks de wijzigingen blijft DEGIRO doorgaans een voordelige keuze in vergelijking met andere brokers, maar het kan nooit kwaad om de kosten van verschillende aanbieders te vergelijken.

Afhankelijk van uw beleggingsstijl en de producten waarin u handelt, kan het nodig zijn om uw beleggingsstrategie aan te passen aan de nieuwe tarieven. Als u bijvoorbeeld veel handelt in Amerikaanse en Canadese aandelen, kunnen de verhoogde commissie- en handlingskosten van invloed zijn op uw rendement. Overweeg in dat geval om uw handelsfrequentie aan te passen of om te kijken naar andere beleggingsproducten waarvoor de kosten minder sterk zijn toegenomen.

Blijf op de hoogte en vergelijk brokers

Hoewel de tariefwijzigingen bij DEGIRO relatief beperkt zijn, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de tarieven en eventuele toekomstige veranderingen. Zorg ervoor dat u regelmatig de tarievenoverzichten van uw broker controleert en vergelijk deze met andere aanbieders op de markt. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u altijd de beste keuze maakt voor uw beleggingsbehoeften.

Beleg voordelig in allerlei instrumenten bij DEGIRO
Beleg voordelig in allerlei instrumenten bij DEGIRO

Bij DEGIRO heb je de toegang tot duizenden aandelen wereldwijd tegen zeer scherpe tarieven. Open nu een account bij DEGIRO en begin met beleggen!

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen
Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Conclusie: Wijziging kosten DEGIRO

DEGIRO blijft een populaire keuze onder beleggers vanwege hun lage kosten en transparante tarievenstructuur. Echter, vanaf 15 mei 2023 zullen er enkele wijzigingen in hun tarieven plaatsvinden, voornamelijk gericht op de handelskosten voor Amerikaanse en Canadese aandelenbeurzen en de handlingskosten voor ETF’s.

Hoewel de veranderingen relatief beperkt zijn, is het belangrijk om op de hoogte te blijven en de gevolgen van deze wijzigingen voor uw beleggingsstrategie en rendement te overwegen. Blijf de tarieven van DEGIRO en andere brokers vergelijken om ervoor te zorgen dat u de beste keuze maakt voor uw beleggingsbehoeften. Als u meer wilt weten over de tariefwijzigingen bij DEGIRO of als u vragen heeft over uw beleggingsstrategie, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice van DEGIRO. Zij kunnen u voorzien van gedetailleerde informatie en u helpen bij het maken van de juiste beslissingen voor uw beleggingsportefeuille.

Banner LYNX

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder leest u een aantal veelgestelde vragen over de kostenwijziging van DEGIRO op 15 mei 2023.

Hieronder leest u een aantal veelgestelde vragen over de kostenwijziging van DEGIRO op 15 mei 2023.

lees meer

Hoeveel gaan de kosten voor Amerikaanse en Canadese aandelenbeurzen stijgen?

De commissie voor transacties op Amerikaanse en Canadese aandelenbeurzen wordt €1 per transactie (plus €1 handlingskosten).

De commissie voor transacties op Amerikaanse en Canadese aandelenbeurzen wordt €1 per transactie (plus €1 handlingskosten).

lees meer

Wat verandert er voor ETF's?

Voor alle ETF's (inclusief de Kernselectie) worden er vanaf 15 mei 2023 €1 handlingskosten per transactie in rekening gebracht.

Voor alle ETF's (inclusief de Kernselectie) worden er vanaf 15 mei 2023 €1 handlingskosten per transactie in rekening gebracht.

lees meer

Waarom veranderen de tarieven bij DEGIRO?

DEGIRO past de tarieven aan vanwege de hoge inflatie en stijging van operationele en wettelijke kosten. Deze aanpassingen zijn bedoeld om de beste service te kunnen blijven bieden en het platform verder te verbeteren.

DEGIRO past de tarieven aan vanwege de hoge inflatie en stijging van operationele en wettelijke kosten. Deze aanpassingen zijn bedoeld om de beste service te kunnen blijven bieden en het platform verder te verbeteren.

lees meer
Deel deze blog via:

Andere tips voor u als belegger:

Ben jij klaar om de beleggingswereld in te stappen of
op zoek naar een additionele of vervangende broker