BrokerTarieven

Beste broker voor u?

Elke belegger is anders en bijgevolg zal een belegger al dan niet een bepaalde voorkeur hebben voor een bepaalde broker.

Bij BrokerTarieven hebben wij een doorlopende enquête lopen waarbij de gebruikers kiezen op basis van hun profiel welke volgens hen de meest geschikte partij is. Dit kunnen we uiteraard niet zonder uw hulp. U helpt ons deze site te verbeteren door deze enquête in te vullen. Bedankt!

Uit deze bevragingen filteren we de beste broker voor:

Enkel de tarieven vergelijken? Dan kan u gebruik maken van onze vergelijkingstool waarbij u op basis van uw eigen transacties de goedkoopste broker kan selecteren.

Wat is de beste broker?

Wat de beste broker is, is erg afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Natuurlijk zijn er een aantal criteria die voor iedereen van belang zijn wanneer u brokers gaat vergelijken. Online brokers kunnen grote onderlinge verschillen hebben in tarieven, opties en gebruiksvriendelijkheid.

Om de beste broker voor u te vinden is het raadzaam om na te gaan wat voor u het belangrijkste is. U kunt de verschillende criteria vervolgens onderling met elkaar vergelijken, of er zelfs een weging aan hangen. Als u bijvoorbeeld bijzonder veel waarde hecht aan lage tarieven kunt u dat zwaarder laten wegen dan bijvoorbeeld gebruiksvriendelijkheid. Zodoende krijgt u eenvoudig een score die aangeeft welke broker het beste bij u past. Immers, de broker met de hoogste score moet dan wel de beste broker voor u zijn.

Uiteraard kunt u ook gebruik maken van onze gratis tool om onderling brokers te vergelijken.

Wat onderscheid de beste broker?

Er zijn diverse criteria om op te letten bij het uitzoeken van de beste broker:

  • Mogelijkheden & aanbod: heeft u voldoende mogelijkheden voor uw beleggingsstijl? Heeft de broker voldoende effecten t.o.v. andere brokers
  • Tarieven: hoe duur is de broker? Welke tarieven worden gehanteerd
  • Gebruiksvriendelijkheid: hoe eenvoudig is de broker software te gebruiken
  • Support: welke ondersteuning kunt u krijgen bij deze broker?

Tarieven: kiezen voor de goedkoopste broker

Zodra u kosten gaat vergelijken van online brokers is het raadzaam om te letten op lage kosten of zelfs gratis beleggingsmogelijkheden. Daarbij worden de daadwerkelijke kosten van beleggen bepaalt op basis van uw handelsgedrag en beleggingsvormen. De kosten kunnen per beleggingsvorm, en zelfs binnen een productcategorie, afwijken. Transactiekosten zijn de afgelopen jaren flink gedaald, hier is een vaste fee (service fee) voor in de plaats gekomen. Let wel: de service fee is doorgaans hoger dan de transactiekosten, slecht nieuws dus voor de passieve belegger. Zelfs als u weinig actief handelt bent u vaste kosten kwijt. Zodoende luidt het advies om naar het verdienmodel van de online broker te kijken, beleggen is namelijk nooit gratis.

Naast transactiekosten en de service fee komen er nog andere kosten aan te pas. Dit betekent dat de broker met de laagste transactiekosten niet per definitie de goedkoopste broker hoeft te zijn, ondanks dat ze zich daar misschien wel mee profileren. Kosten om in overweging te nemen zijn:

  • Kosten bij uitoefenen van opties
  • Inactiviteitskosten
  • Dividenduitkering
  • Overboekingskosten

Analysemogelijkheden

Om de beste broker voor uw specifieke situatie te vinden is het zinnig om naar het handelsplatform van een aantal online brokers te kijken. Dit kunt u onder andere doen door een gratis demo aan te vragen. Beleggen kan niet zonder grondige analyses, dit doet u allemaal via het handelsplatform. Veel online brokers bieden technische analyses en fundamentele analyse. Sommige brokers vullen hun platform aan met online leeromgevingen, wat zeker voor beginnende beleggers een welkome aanvulling is.

Beleggingsvormen

In welke producten wilt u gaan beleggen? Beleggen in Nederlandse effecten kan vrijwel bij elke online broker. Wilt u ook beleggen op buitenlandse beurzen, dan zult u zien dat het aanbod al wat kleiner wordt. Voordat u een broker kunt kiezen is het aan te raden om een overzicht te maken met daarin de producten en beurzen die u nodig gaat hebben. Vervolgens kunt u hierop brokers vergelijken.

Hoeveel kennis heeft u van beleggen? Kunt u geen keuze maken uit alle beleggingsvormen? Mogelijk is dan fondsbeleggen voor u interessant. Hiermee doet u een investering in een fonds en vervolgens gaan specialisten hiermee aan de slag. Uw inleg wordt verspreid over diverse producten, waardoor risico’s beperkt blijven. Deze vorm van beleggen leent zich bij uitstek voor middellange en lange termijn.

Effecten uitlenen

Sommige brokers lenen uw effecten uit, we spreken dan van securities lending. Als uw broker dit doet staat dit opgenomen in de algemene voorwaarden. Als belegger loopt u hiermee risico om uw geld kwijt te raken mocht de partij aan wie de broker uw effecten uitleent failliet gaan. Brokers die gebruik maken van securities lending rekenen vaak lagere kosten, immers kunnen ze extra rendement maken door effecten uit te lenen. De meeste online brokers die effecten uitlenen laten u beslissen of u uw effecten wel of niet wilt laten uitlenen. In sommige gevallen kunt u bij het uitlenen van uw effecten overigens wel meedelen in de winst die het uitlenen oplevert.

Hoeveel tijd wilt u kwijt zijn aan beleggen?

Wilt u een groot gedeelte van de dag kunnen handelen op internationale beurzen? Dan is het handig om een broker te kiezen met vanzelfsprekend een internationaal aanbod. Zult u minder tijd spenderen aan beleggen omdat u het profiel heeft van een passieve belegger? Dan zult u mogelijk baat hebben bij een andere online broker.

Beleggen hoeft overigens niet veel tijd te kosten. Een fondsenbelegger kan met relatief weinig tijd een portefeuille samenstellen. Als u zelf gaat beleggen is het natuurlijk wel nodig om tijd vrij te maken om u te verdiepen in de wereld van beleggen. U kunt zich verdiepen in de financiële markten en beleggingen. Het is cruciaal dat u beleggingen kunt analyseren en op de hoogte blijft van actuele maatschappelijke trends en ontwikkelingen.

Beleggen binnen speciale categorieën

Er zijn specifieke handelsplatformen voor specifieke categorieën, denkt u hierbij aan bijvoorbeeld cryptovaluta. Daarnaast zijn er ook handelsplatformen die zich richten op een specifieke doelgroep, zoals ouderen of jongeren. Het online handelsplatform is ook op deze doelgroep toegespitst.

De beste broker kiezen

Voordat u de beste broker kunt kiezen voor uw situatie moet u goed voor ogen hebben wat bij u past. De vergelijker baseert zijn uitslag daarom onder andere op uw gewenste beleggingsvormen en handelsgedrag. In Nederland kunt u kiezen uit een aanbod van online brokers. De zoektocht naar de beste of goedkoopste broker kan veel tijd in beslag nemen. Om het u makkelijk te maken biedt BrokerTarieven een handige broker vergelijker, hiermee kunt u in drie eenvoudige stappen de beste broker voor uw situatie vinden.

Ben jij klaar om de beleggingswereld in te stappen of
op zoek naar een additionele of vervangende broker