BrokerTarieven

Passieve beleggingsstrategie

‘Buy & hold’ is een passieve beleggingsstrategie waarbij een belegger aandelen (of andere soorten effecten, zoals ETF’sobligaties, opties, futures, etc.) koopt en deze gedurende een lange periode in de portefeuille houdt, ongeacht schommelingen van de markt op korte termijn.

Waarom hanteren beleggers een buy & hold strategie?

Conventionele beleggers beweren dat aandelen met een lange tijdshorizon een hoger rendement opleveren dan andere beleggingscategorieën, zoals obligaties. Toch bestaat er aardig wat discussie over de vraag of een buy & hold strategie superieur is aan een actieve beleggingsstrategie. 

Aan beide zijden bevinden zich geldige argumenten, maar een buy & hold strategie heeft wel fiscale voordelen. De belegger kan namelijk de vermogenswinstbelasting op langetermijnbeleggingen uitstellen.

DEGIRO: gebruiksvriendelijk beleggen tegen lage tarieven
DEGIRO: gebruiksvriendelijk beleggen tegen lage tarieven

Het gebruiksvriendelijke platform en de lage kosten van DEGIRO bieden een geschikte instapmogelijkheid voor beginnende of basic beleggers. Open een account en start nu bij DEGIRO!

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen
Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Voordelen van buy & hold

Buy & hold is relatief makkelijk. Net als bij het kopen van een huis kijken buy & hold beleggers naar de algemene kenmerken van de markt en de mogelijkheden voor toekomstige groei. Ze laten de investering gewoon zijn ding doen, zonder zich zorgen te maken over de perfecte momenten om te kopen en verkopen of het constant controleren van de prijs.

Nadelen buy & hold

Wanneer u een buy & hold strategie inzet, betekent dit dat u aan een effect vastzit voor de lange termijn. Een buy & hold belegger moet genoeg zelfdiscipline hebben om niet achter andere investeringsmogelijkheden aan te gaan tijdens deze holdingperiode. 

Daarnaast is een buy & hold strategie behoorlijk tijdrovend. Het feit dat u het aandeel al 10 jaar in uw bezit heeft, betekent niet dat u per se beloond gaat worden voor de tijd en het geld dat u heeft geïnvesteerd.

Ondanks dat een effect meerdere jaren wordt aangehouden, kan het alsnog instorten. In het geval van een correctie kunnen buy & hold portefeuilles veel winst verliezen, zoals dit jaar te zien is bij de crash door het coronavirus. Ook hier geldt: een goede broker en een internationaal gediversifieerd portefeuille kunnen u voor dit soort verliezen behoeden.

Andere tips voor u als belegger:

Ben jij klaar om de beleggingswereld in te stappen of
op zoek naar een additionele of vervangende broker?