BrokerTarieven

Beste aandelen 2021

Bent u op zoek naar de beste aandelen om te kopen in 2021? De laatste tijd is de beurs zich flink aan het herstellen na de coronacrash van 2020, en experts hebben optimistische verwachtingen voor de rest van het jaar. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen om in de gaten te houden? U leest het in dit artikel.

Zoekt u naar tips voor beginnende beleggers? Bekijk dan ook ons artikel over de beste beleggingen in het algemeen. 

Beste aandelen trends 2021

De beste aandelen om te kopen in 2021 liggen in de tech-sector, de farmaceutische sector en in ESG-beleggen. Volgens durfkapitalist-experts bij Pegasus Tech Ventures zullen de woorden ‘digitale nomaden’ en ‘duurzame ontwikkelingsdoelen’ populaire keywords zijn in 2021.

Beste aandelen om te kopen in 2021: fintech, greentech, healthtech, 5G

In 2020 hebben we wereldwijd een enorme toename in het aantal thuiswerkers/remote workers gezien, ‘dankzij’ de coronacrisis. Deze trend zal zich voorlopig nog wel even doorzetten. Aandelen in snel internet, technologie voor thuiswerken, videoconferencing, etc. zullen dus blijven groeien.

Volgens onderzoek verwacht 60% van de bedrijfsleiders in West-Europa en Noord-Amerika dat ten minste 25% van hun personeel, en in sommige gevallen al hun personeel, ten minste gedeeltelijk vanuit huis werkt – zelfs als de pandemie voorbij is.

Beleg voordelig in aandelen bij DEGIRO
Beleg voordelig in aandelen bij DEGIRO

Bij DEGIRO heb je de toegang tot duizenden aandelen wereldwijd tegen zeer scherpe tarieven. Open nu een account bij DEGIRO en begin met beleggen!

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen
Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Veel grote bedrijven zijn al overgeschakeld naar (gedeeltelijk) thuiswerken. In oktober zei het bedrijf Dropbox dat al zijn medewerkers vanuit huis konden werken en ook Twitter heeft hetzelfde beleid. Microsoft en Facebook hebben eveneens gezegd dat een aanzienlijk aantal van hun personeel permanent vanuit huis kan werken.

Uitgelicht: Zoom-aandelen in 2021

Zo heeft met name het videoconferencing bedrijf Zoom een stevige boost gekregen door de pandemie. Hoewel mensen Zoom zullen blijven gebruiken, maken beleggers zich zorgen over de ontwikkelingen na de pandemie, wanneer werknemers weer gedeeltelijk naar kantoor gaan om te werken. 

Toch zijn er aanwijzingen dat Zoom een sterke positie zal behouden. Ten eerste was Zoom al razendsnel aan het groeien voordat de pandemie begon. En ten tweede was de thuiswerk-trend al langer aan de gang en dit zal in de toekomst ook zo blijven. Er wordt voorspeld dat mensen één of twee dagen op kantoor werken en de rest van de week vanuit huis werken of op een flexplek. 

Ook aandelen in e-commerce blijven hard groeien

In 2020 is de wereldmarkt voor e-commerce gegroeid naar 3,5 biljoen dollar. Volgens The Motley Fool waren de drie grootste spelers op het gebied van e-commerce in 2020 Amazon, Alibaba en Spotify. Voor 2021 voorspelt The Motley Fool dat Square en MercadoLibre het goed zullen doen.

Uitgelicht: Amazon-aandelen in 2021

Amazon was al op weg naar verbluffende groei vóór de crisis. En op dit moment zorgt de status van Amazon als wereldleider op het gebied van e-commerce ervoor dat het bedrijf nog steeds buitenproportionele voordelen geniet.

Maar Amazon heeft nog een activiteit: Amazon Web Services (AWS). Er wordt verwacht dat deze activiteit ook op lange termijn een boost zal krijgen van de pandemie. Daarnaast heeft Amazon andere bedrijven met een enorm groeipotentieel, waaronder digitale reclame, smart-home producten en gezondheidszorg. En we kunnen ervan uitgaan dat het bedrijf zich op nieuwe markten zal blijven begeven.

In Nederland is Amazon nog lang niet zo populair als Bol.com, maar in Duitsland heeft het bedrijf wel stevige voet aan de grond.

Beleg voordelig in aandelen bij DEGIRO
Beleg voordelig in aandelen bij DEGIRO

Bij DEGIRO heb je de toegang tot duizenden aandelen wereldwijd tegen zeer scherpe tarieven. Open nu een account bij DEGIRO en begin met beleggen!

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen
Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Stijgende interesse in duurzaam beleggen en ESG-aandelen 

Investeringen op het gebied van Environment (milieu), Social (maatschappij) en Governance (bestuur) zijn steeds populairder en belangrijker voor beleggers aan het worden. We zagen in 2020 al een ‘buitengewoon jaar’ (aldus ABN AMRO) voor ESG-aandelen, en dit zal in 2021 voort worden gezet.

Sociale betrokkenheid is met name belangrijk voor beleggers. Zo is er een ‘Investor statement on coronavirus response’ in het leven geroepen, waarin bedrijven worden verzocht om hun personeel te beschermen tijdens de coronacrisis. Dit statement is opgesteld door meer dan 300 institutionele beleggers, die samen een beheerd vermogen hebben van 8 biljoen US dollar.

Daarnaast hebben de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s), die voort zijn gekomen uit de goedkeuring van de VN-agenda voor 2030, invloed op de populariteit van ESG-aandelen. Volgens de ABN AMRO zijn het deze doelen, alsmede de huidige bewustwording en scherpere wet- en regelgeving, die ervoor zorgen dat bedrijven met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid beter zullen scoren dan bedrijven die daar minder zorg aan besteden.

Het coronavirus heeft daar een schepje bovenop gegooid, doordat de gezondheid van het personeel meer voorop is gaan staan en essentieel blijkt te zijn voor het succes en de groei van een bedrijf. 

Een veilige werkomgeving en een goed personeelsbeleid is cruciaal voor de reputatie en het opbouwen van vertrouwen bij de consument. Is dit niet het geval? Dan loopt het bedrijf risico op stakingen, protesten en rechtszaken – iets waar aandeelhouders niet al te blij mee zullen zijn.

Optimistische verwachtingen voor 2021 door onder andere coronavaccin

Volgens beursexpert Hendrik Oude Nijhuis wordt er een ‘winst per aandeel’ van 170 dollar voorzien voor de S&P 500 voor 2021. Dit is volgens hem nog mager ingeschat. Mede dankzij technologiebedrijven als Amazon, die een gewicht van zo’n 5% heeft in de S&P 500, wordt de koers/winstverhouding omhoog getrokken. 

Daarnaast verwachten experts, volgens het ‘Year Ahead’-rapport van de UBS Global Wealth Management Chief Investment Office, dat eventuele (onvermijdelijke) nieuwe coronagolven effectiever zullen worden aangepakt in de lente van 2021. Dit zal voornamelijk komen door de beschikbaarheid van het vaccin tegen die tijd. Ze verwachten dan ook dat sociale activiteiten weer op een normaal niveau zullen zijn rond het derde kwartaal.

Beleg voordelig in aandelen bij DEGIRO
Beleg voordelig in aandelen bij DEGIRO

Bij DEGIRO heb je de toegang tot duizenden aandelen wereldwijd tegen zeer scherpe tarieven. Open nu een account bij DEGIRO en begin met beleggen!

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen
Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Vind de juiste broker om de beste aandelen bij te kopen in 2021

Hoewel het enorm belangrijk is om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, trends en voorspellingen, is het voor beleggers net zo belangrijk om de juiste beleggingsstrategie uit te kiezen en met de beste broker samen te werken. 

Maar hoe vindt u de ‘beste broker’? Eigenlijk is die er niet, want elke broker is anders en hanteert andere tarieven. Wel is er de beste broker voor u en uw persoonlijke en financiële omstandigheden. Deze vindt u gemakkelijk met onze Vergelijker

Deel deze blog via:

Andere tips voor u als belegger:

Ben jij klaar om de beleggingswereld in te stappen of
op zoek naar een additionele of vervangende broker