BrokerTarieven

Beste aandelen 2020

Bent u op zoek naar de beste aandelen om te kopen in 2020? De coronacrisis heeft flink wat stof doen opwaaien op de beurs (en in de wereld). Sommige bedrijven hebben klappen opgelopen, maar andere zijn juist gegroeid. Het kan lastig zijn om uw weg op de beurs te vinden. Wij helpen u daarom met tips voor veilig beleggen en vertellen u wat interessante aandelen voor dit jaar zijn. 

De beste aandelen voor 2020

Hoewel over heel de wereld economieën en mensen zwaar zijn getroffen door overheidsmaatregelen naar aanleiding van COVID-19, zijn er gelukkig ook positieve ontwikkelingen. Bepaalde sectoren (toerisme en horecasector) lijden op dit moment sterk, maar andere sectoren doen het juist goed (technologiesector, nutsbedrijven, levensmiddelen).

Volgens beleggingsspecialist Wubbe Bos bij LYNX zijn dit slimme manieren om de beste aandelen te vinden voor 2020:

 • Zet in op bedrijven die investeren voor de toekomst, ook al maken ze verlies. Omzetgroei is belangrijker dan snijden om winst te behouden.
 • Vermijd over het algemeen cyclische aandelen, zoals de reisbranche en de horecasector. In deze sectoren vallen de bedrijven die hard getroffen zijn door de coronacrisis en de minste omzetstijgingen hebben.

We hebben gekeken naar wat zowel Bos als beleggingsadviesbureau The Motley Fool zegt over wat de beste aandelen zijn om nu te kopen. Enkele aandelen bespreken we wat meer uitgebreid.

Beleg voordelig in aandelen bij DEGIRO
Beleg voordelig in aandelen bij DEGIRO

Bij DEGIRO heb je de toegang tot duizenden aandelen wereldwijd tegen zeer scherpe tarieven. Open nu een account bij DEGIRO en begin met beleggen!

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen
Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Beste aandelen voor 2020 volgens Wubbe Bos:

 • Berkshire Hathaway
 • Heijmans
 • Ahold Delhaize
 • Shinoken Group
 • International Seaways
 • ASR
 • Microsoft

Hier volgt meer informatie over de eerste drie aandelen, Berkshire Hathaway, Heijmans en Ahold Delhaize.

1. Berkshire Hathaway

De eigenaar van Berkshire Hathaway, Warren Buffet, wordt beschouwd als een van de beste investeerders aller tijden. Hij deelt zijn succes dan ook door te blijven investeren in Berkshire Hathaway. 

Dit enorm grote bedrijf is eigenaar van een aantal erg bekende Amerikaanse bedrijven, zoals Duracell, Dairy Queen, verzekeringsgigant Geico en de spoorwegen BNSF.

Flinke koersdaling door coronacrisis, maar sinds mei 2020 weer stijgend

Berkshire Hathaway investeert onder andere in technologie (Apple en Amazon), maar ook in sectoren die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis. Deze aandelen hebben ze verkocht. Ook Berkshire Hathaway heeft een flinke koersdaling gezien dit jaar, maar sinds eind mei 2020 is het aandeel weer stijgende. 

2. Heijmans

Hoewel Heijmans een cyclisch aandeel is en ook hard getroffen is door COVID-19, is de bouwsector actief gebleven – ook tijdens de crisis. Volgens Bos zijn het tekort aan woningen en de goedlopende huizenmarkt in Nederland redenen om te geloven dat Heijmans het goed gaat doen in de (nabije) toekomst. 

Het aandeel Heijmans is op het moment goedkoop. Zolang de lage marges niet verder dalen, denkt Bos dat de lage waardering zal zorgen voor een hogere koers. Daarnaast denkt hij dat de winst in 2021 hoger gaat zijn dan in 2019.

Beleg voordelig in aandelen bij DEGIRO
Beleg voordelig in aandelen bij DEGIRO

Bij DEGIRO heb je de toegang tot duizenden aandelen wereldwijd tegen zeer scherpe tarieven. Open nu een account bij DEGIRO en begin met beleggen!

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen
Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

3. Ahold Delhaize

Ahold Delhaize is al jarenlang een betrouwbaar aandeel, maar sinds maart dit jaar is de winst met 40% gestegen. Het profiteert van de coronacrisis, mede omdat mensen veel thuis koken en minder uit eten gaan aangezien de horeca lange tijd gesloten is gebleven. Zelfs sinds de heropening van de horeca op 1 juni blijven restaurants en cafés vrijwel leeg. 

Dit kan te maken hebben met de nieuwe richtlijnen (betalen voor reserveringen) en het feit dat het onhaalbaar is om anderhalve meter afstand te houden. Voor de horeca is dit krenkend, maar voor Ahold Delhaize levert dit waarschijnlijk voorlopig meer groei op.

Eventuele concurrentie van Amazon, die de markt in de Benelux gaat betreden, zal volgens Bos geen probleem zijn. Ook al zou de online groei afnemen, dan nog blijven de resultaten “uitstekend”. Het aandeel is met een waardering van 13 maal de winst en een dividend van 3,3% niet duur. 

Beste aandelen voor 2020 volgens The Motley Fool:

 • Amazon.com, Inc.
 • Intuitive Surgical
 • The Trade Desk

Amazon.com, Inc.

De eigenaar van Amazon, Jeff Bezos, is redelijk omstreden vanwege zijn succes en dominantie op het gebied van e-commerce. Amazon blijft groeien en heeft een aantal grote stappen genomen door nieuwe markten aan te boren, waaronder de gezondheidszorg. Volgens The Motley Fool gaat dit veel groei voor het bedrijf brengen. 

Het grootste risico is dat Amazon zó groot wordt, dat het door toezichthouders in aparte bedrijven wordt verdeeld, maar volgens The Motley Fool zouden ook individuele bedrijven succesvol blijven.

Bent u zover om aandelen te kopen? Start dan nu onze Vergelijker 

Als u een idee heeft gekregen welke aandelen u wilt kopen in 2020, dan is de volgende stap om de juiste broker te vinden. Bent u beter af bij een online broker of een bank? Dat ligt uiteraard geheel aan uw beleggingsgedrag en uw budget. Sommige brokers zijn goedkoper dan andere. 

Gebruik onze Vergelijker om een online broker of bank te vinden die perfect past bij uw beleggingsgedrag en budget. Lees ook over de beste aandelen voor 2021.

Deel deze blog via:

Andere tips voor u als belegger:

Ben jij klaar om de beleggingswereld in te stappen of
op zoek naar een additionele of vervangende broker